Page 1 of 1

New PC and problems with windows 7 surface

PostPosted: Sat Jun 22, 2013 6:28 am
by shantylata596
Hi!
I bought a new PC (Intel i5 3570, 8 GB 1333 MHZ CL9 Ram, Radeon 6670 HD 1gb ddr5, Asus P8B75-MLX motherboard, samsung 120 GB SSD sata3).
I put all the components together and installed windows 7 professional 64 bit and SP1 and all drivers.
Here is the problem: Its so ****ing slow and i dont know why!!!
it boots quickly, but changing windows so slow. sometimes it doesnt even react when i press on a desktop icon (for example). then i have to go to the windows task manager and it works for some seconds. then the same **** happens. and sometimes my mouse curser stays "clicked" and i have to press like 4-5 times until its "unclicked" again. has somebody an idea whats going wrong? i guess is has something to do with the windows surface or graphic or design, because when i am in a programm like firefox right now, it works fine.

i wanted to have a quick pc and now i am happy when a desktop icon can be clicked on

is there any software which can check my system for misstakes or wrong drivers?

thx for info, wettergott

Re: New PC and problems with windows 7 surface

PostPosted: Sat Jun 22, 2013 8:50 am
by Bob Andersson
Hi shantylata596,

Is something running in the background that is a resource hog? One way to find out is to start Task Manager and click on the Processes tab. For more detail download and run Process Explorer from the Microsoft site. Another option is to run System Configuration (type "System Configuration" in the Search box visible when you click the Start button and select the program). The Startup tab allows you to see what is being run automatically as Windows starts up. That tool also allows you to selectively disable stuff on the next start to allow troubleshooting.

Hope that helps. If not things get more difficult. With your system as described it doesn't seem as though you have much to play with in terms of fiddling with the hardware, default BIOS settings should work fine and I'm presuming that on a newly built system you haven't loaded some sort of malware before the anti-virus/security suite software fully protected you. If all else fails then start uninstalling software. A good place to begin might be some of the utilities (not drivers) supplied with your motherboard. If you are lucky you'll find the problem. If not then you can always reinstall the latest versions.

Bob.